Acad. Florin Constantiniu: „În 1947, Regele Mihai era ultimul pilon al vieţii democratice şi naţionale în România.”

flor

În prefaţa lucrării lui Mircea Chiriţoiu, Lovitura de Stat de la 30 Decembrie 1947: Preliminarii militare, consecinţe politice/ Documente selectate şi adnotate de Mircea Chiriţoiu (Fundaţia Academia Civică, 1997), Acad. Florin Constantiniu afirmă că „Regele Mihai era ultimul pilon al vieţii democratice şi naţionale în România.”

În acelaşi, la 29 decembrie 1997, la Bucureşti, a avut loc dezbaterea: „1947 – cincizeci de ani de la lovitura de stat din 30 decembrie 1947” .

Au participat academicieni şi profesori de istorie (Şerban Papacostea, Alexandru Zub, Florin Constantiniu, Şerban Tanasoca, şi alţii). Alocuţiunea introductiva a fost ţinută chiar de Regele Mihai I, singurul martor în viaţa dintre şefii de stat ai acelei perioade de început a războiului rece.

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Acad. Florin Constantiniu: „În 1947, Regele Mihai era ultimul pilon al vieţii democratice şi naţionale în România.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s