Regele Mihai şi Regina Ana sunt membri de onoare ai Asociaţiei 15 noiembrie 1987

15-noiembrie

„Regele Mihai şi Regina Ana sunt membri de onoare ai Asociatiei 15 noiembrie 1987. Încă din 1990. Asociaţia mai are un singur alt membru de onoare: Lech Wałesa.

La 15 Noiembrie 1987 a avut loc la Braşov o demonstraţie anticomunistă. Miliţia şi Securitatea au operat 300 de arestări. 61 de manifestanţi au fost deportaţi şi alţi 27 au fost puşi sub supraveghere la locul de muncă. Un om, Vasile Vieru, a murit în urma bătăilor din timpul anchetei.

Acordarea calitatii de membru de onoare nu a fost un act de complezenţă. Regele a vorbit lumii despre Braşov, atunci când muncitorii de la Tractorul au fost singuri în faţa represiunii.

Iar Asociaţia 15 Noiembrie a dat prima declaratie politică pe 10 Mai 1990, Ziua Naţională a Regatului României. Nu întâmplător. Pe 10 Mai 1990 (!), asociaţia a cerut să nu se organizeze alegeri prezidenţiale până când nu se va adopta o nouă constituţie.

Muncitorii care au înfruntat represiunea au fost şi au rămas monarhişti. Oamenii care şi-au riscat viaţa pentru adevăr stiu să recunoască onoarea şi adevărul.

Stie cineva de ce nu vorbeste nimeni despre 15 Noiembrie 1987 zilele acestea?”

Dan Ghenea

14 noiembrie 2014

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Regele Mihai şi Regina Ana sunt membri de onoare ai Asociaţiei 15 noiembrie 1987&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s