Principele Lorenz al Belgiei: „Regele Mihai a contribuit la stabilitatea instituţiilor din România.”

Ora Regelui din 24 octombrie 2015 (prezintă Bogdan Şerban Iancu)

Interviu cu Principele Lorenz al Belgiei:

45:48 – „Regele Mihai a contribuit la stabilitatea instituţiilor din România.”

46:00 – Regele Mihai ar fi printre „primele locuri” între persoanele pe care le admiră.

46:20 – Ce poate învăţa Europa de la Regele Mihai? „Că atunci când avem anumite valori şi unele convingeri şi suntem gata să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, ceea ce Regele Mihai a încercat mereu să facă, în cele din urmă, istoria ne recompensează pentru drumul pe care l-am urmat. Aşadar, trebuie să nu renunţăm, să avem curaj, să ne păstrăm valorile pe care le apărăm.”

Lorenz

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Principele Lorenz al Belgiei: „Regele Mihai a contribuit la stabilitatea instituţiilor din România.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s