Corneliu Marcu a proiectat, în anul 1930, Palatul Elisabeta, astăzi reşedinţa oficială a Familiei Regale

palatul elisabeta

„Palatul Elisabeta a fost construit în 1936 de către arhitectul Corneliu M. Marcu pentru Regina Elisabeta a Greciei, născută Principesă a României, prima fiica a Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria a României” (Mariela Vanu).

Palatul Elisabeta este reşedinţa oficială a Familiei Regale a României.  Este locul în care se desfășoară majoritatea evenimentelor şi întâlnirilor publice ale membrilor Familiei Regale. 

Construit iniţial ca reşedinţă particulară Palatul Elisabeta nu a avut niciodată această destinaţie. După 23 august 1944 Regele Mihai va folosi Palatul până în decembrie 1947 pentru a reveni apoi în 2001 în această clădire pusă la dispoziţia Familiei Regale pe durata vieţii Regelui.

Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să ridice Palatul în doar un an, pe un teren al Parcului Herăstrău”, în anul 1936.

„12 octombrie 1937. Se deschid porţile unei noi reşedinţe princiare pe Şoseaua Kiseleff. Lumea aleasă a Bucureştiului şi însuşi Regele Carol II. Prim-ministrul Tătărăscu venise însoţit şi era destul de precipitat, căci, deşi nu ştia încă, mai era puţin până la momentul în care regele avea să îi dizolve guvernul şi să cheme la noi alegeri.” (Luiza Zamora)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s