M. S. Regele Mihai supravieţuitorul sau triumful oamenilor buni

Realizând un portret al Suveranului, profesorul Adrian Cioroianu spunea despre M.S. Regele Mihai:

„Regele care i-a supravieţuit şi lui Hitler, şi lui Stalin, şi lui Nikita Hruşciov sau Nicolae Ceauşescu, Gheorghiu Dej sau Ana Pauker, le-a supravieţuit tuturor pentru a ne da nouă senzaţia că, oricât ar părea de paradoxal, lebedele negre fac ca oamenii buni să câştige pe termen lung.”

Corneliu Vadim Tudor (mort la 65 de ani) este ultimul dintr-o lungă listă de oameni care au „aruncat cu piatra” împotriva Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.

Cred că este suficient să precizez atacurile împotriva Suveranului din timpul şedinţei comune a camerelor parlamentare din 18 decembrie 2006 (pentru adoptarea raportului Tismăneanu privind condamnarea regimului comunist în România) – şedinţă la care Suveranul a participat – când dl. Tudor a afirmat chiar: „Regele Mihai i-a băgat în puşcărie [pe deţinuţii politici – n.m.]! Regele Mihai! Asasinu’ lui Antonescu! Criminalul!”.

vadim_tudor_94128700

Când, în 2011, dl. Traian Băsescu l-a acuzat pe Regele Mihai de „trădare” pentru abdicarea din 30 decembrie 1947, dl. Vadim Tudor s-a exprimat astfel:

„Cum să fie abdicarea un act de trădare, când aceştia îl dădeau afară? 23 august 1944 a fost un act de trădare, când l-a arestat prin vicleşug pe Antonescu şi l-a dat pradă morţii. Oricine are dreptul să vorbească, dar Băsescu nu. El a condamnat comunismul în Parlament şi l-a chemat pe fostul rege Mihai.

E o gafă monumentală ceea ce a făcut Băsescu, şi eu am fost un adversar al fostului rege, sunt un republican convins, dar şi eu am lăsat-o mai moale în ultimii ani, este mai bătrân decât timpul, vorba lui Eminescu, nu are nevoie de copite acum, istoria îl va judeca. Cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă nu întoarceam armele. Ne treceau ruşii ţara prin foc şi sabie, nu mai aveam nici Ardealul. Băsescu s-a pus rău şi cu ruşii şi cu americanii acum…”

„Istoria îl va judeca” şi pe dl. Corneliu Vadim Tudor.

Dumnezeu să-l odihnească!

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;M. S. Regele Mihai supravieţuitorul sau triumful oamenilor buni&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s