Conferinţe şi cuvântări ţinute de M.S. Marele Voevod de Alba Iulia

„Iubiţi profesori,
Azi, când încheem aceşti ani de muncă împreună, ţin să vă mulţumesc eu şi în numele colegilor mei din toată inima pentru sforţările pe care le-aţi depus zi de zi pentru învăţătura noastră.
Trebue să recunosc că nu puţine au fost zilele în care ne-am obosit unii pe alţii, dar, în ciuda tuturor greutăţilor, voi păstra o adâncă recunoştinţă faţă de D-voastre şi nu voi uita nici odată că, împreună cu părintele meu, aţi dat tot ceeace aţi putut şi cu toată inima pentru îmbogăţirea culturii noastre.”
MARELE VOEVOD MIHAI
27 iunie 1940

Clasa palatină

N:o 6

CONFERINŢE ŞI CUVÂNTĂRI

ŢINUTE DE

MĂRIA SA MARELE VOEVOD DE ALBA IULIA

Arhiva Palatului

Cuprins:

Vezi articol original 1.495 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s