Bacalaureatul Prinţului Mihai: O relatare de Petre Andrei, şeful comisiei de bacalaureat

Clasa palatină

24 Iunie

[…] Am fixat ordinea lucrărilor scrise, subiectele primei probe scrise şi am plecat apoi la Minister.

Mâine, Marţi 25 urmează proba de matematici, Miercuri 26 proba de limba franceză, iar Joi 27 la orele 8 dimineaţa examenul oral, la care va asistat şi Regele.

27 Iunie

Zi memorabilă şi istorică. […]

La orele 8 şi 15 minute intră Regele în clasă. Clasa nu era altceva decât Sala Tronului, în care se pusese o massă lungă cu scaune pentru comisie şi pentru candidaţi. Regele stătea în dreptul Tronului într’un jilţ.

Vezi articol original 477 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s