Valori pentru viitor: „Drumul spre casă”

„Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.” (Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, 10 august 2015)

VALORI

  1. MODESTIE
  2. BUNA CUMPĂNIRE
  3. PRINCIPII MORALE
  4. RESPECT
  5. PREOCUPAREA CONTINUĂ PENTRU CEILALŢI

Succesor

DESPRE NICOLAE AL ROMÂNIEI

@ „Drumul spre casă / Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al Romaniei”, Curtea Veche, Bucureşti, 2014

Principesa Moştenitoare Margareta a României: „Principele Nicolae este un semn de continuitate.”

Am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune.” (op.cit., p.10)

Principesa Maria a României: 

„S-a pliat pe noul său rol, înţelegând că a avea un titlu […] (este) un dar […] Titlul trebuie să ţi-l foloseşti în beneficiul celorlalţi şi al ţării tale. Mă bucur să constat că Nicolae îmbrăţişează pe deplin această concepţie […] dă dovadă de empatie, răbdare, compasiune, sinceritate. […] Este îndeajuns de responsabil ca să spună ceea ce gândeşte şi ca să facă ceea ce spune că va face. Îmi aminteşte de tata… Am încredere în tot ceea ce face Nicolae şi ştiu că este şi va fi un membru foarte important şi apreciat al familiei noastre. Ştiu că ne va călăuzi cu înţelepciune atunci când va veni timpul. Şi mai ştiu că generaţiile viitoare vor beneficia de pe urma înţelepciunii sale. Nicolae va face cinste locului pe care-l ocupă în această lume şi va trăi cu capul sus şi cu deplină integritate.” (pp.127-128)

Michäel Flaks: a fost martor la „primă comunicare profundă între Nicolae şi istoria ţării sale şi a strămoşilor săi”;

„Principele Nicolae este sensibil la problemele altora, manifestă empatie. […] Este receptiv la nevoile oamenilor şi sunt convins că va încerca şi în continuare să-i ajute […] Nu mă îndoiesc că Principele Nicolae ne va surprinde plăcut şi ne va impresiona, şi asta pentru că îşi găseşte echilibrul în valorile morale moştenite de la bunicul său, Regele Mihai […]” (p.29)

Sophia A. Maris este naşa lui:

„[…] (un) tânăr serios, pe deplin conştient de responsabilităţile şi îndatoririle pe care viaţa i le-a pregătit […] o fire deschisă şi un farmec aparte care îl ajută să se integreze foarte uşor în orice mediu.” (.69)

Marcel Wagner i-a fost coleg l-a Shiplake College:

„Popularitatea pe care o câştigase Nicolae printre colegi ar fi putut uşor să-l transforme într-un încrezut […]. Dar n-a fost aşa. Îţi dai seama foarte repede că Nicolae este un tip integru şi că are un respect deosebit faţă de cunoştinţele celorlalţi.” (p.82)

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Valori pentru viitor: „Drumul spre casă”&8221;

  1. Imi permit sa adaug intre valorile care definesc un bun monarh-curajul ,energia ,implicarea (in masura permisa de constitutie) in problematica ,devenita actuala la un moment sau altul ,cu care se confrunta natiunea in fruntea careia se afla…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s