ASR Principesa Moştenitoare Margareta, în 2014: „Principele Nicolae este un semn de continuitate.”

„Principele Nicolae locuieşte astăzi în România.

Este o mare bucurie pentru Rege, pentru Principele Radu şi pentru mine că se află aici.

Ne ajută în activităţile noastre, preia din angajamentele Familiei, şi, poate chiar mai important, prezenţa lui îi asigură pe oameni că Familia Regală a României are un viitor, că nu se va opri la generația mea.

Principele Nicolae este un semn de continuitate.

Trebuie să le câştige încrederea oamenilor prin faptele sale. Statutul de principe nu este suficient; această poziţie trebuie onorată printr-o implicare activă în societatea românească, prin înţelegerea aşteptărilor oamenilor printre care a ales să trăiască.

Noi am muncit douăzeci de ani pentru a fi acceptaţi şi pentru a ne consolida rolul în societate, Nicolae nu va mai fi obligat să înceapă totul de la zero. Totuşi, va trebui să muncească şi să dăruiască mult pentru a căpăta bunul cel mai de preţ: încrederea românilor.

[…] El vine aici cu generozitate şi cu idei proaspete. […] Este sociabil, are o fire prietenoasă şi oamenii încep să vină alături de el. […]

[…] Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. […] Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune.”

ASR Principesa Moștenitoare Margareta în volumul biografic „Drumul spre casă / Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al Romaniei”, Curtea Veche, Bucureşti, 2014, pp.9-10

Continuitate

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;ASR Principesa Moştenitoare Margareta, în 2014: „Principele Nicolae este un semn de continuitate.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s