Nicolae al României, cetăţean de onoare al municipiului Sibiu, din 28 mai 2015

Sibiu

Joi, 28 mai 2015:

Principele Nicolae a devenit, joi, cetățean de onoare al municipiului Sibiu, potrivit unei hotărâri adoptate în unanimitate de consilierii municipali.

„Este un om care a vizitat Sibiul de zeci de ori, care cunoaște fiecare colțișor al Sibiului, cu care poți să discuți despre istoria Sibiului ore întregi. Este un mare admirator al acestui oraș. A fost de fiecare dată în vizite particulare, discret (…) și cred că o persoană atât de atașată de Sibiu rar găsim”, a declarat recent primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

În urmă cu o lună de zile, prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, a pedalat alături de principele Nicolae, în cadrul evenimentului cicloturistic caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă”.

Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, preferă Sibiul și iarna. Acesta s-a plimbat în 2012, timp de două ore, cu sania trasă de cai la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, situat în Rezervația Naturală a Pădurii Dumbrava Sibiului. „Facilitățile oferite de laboratoarele Centrului ASTRA pentru Patrimoniu sunt impresionante, reprezentând oportunități extraordinare pentru studenții de la secțiile de conservare-restaurare”, a declarat atunci Principele Nicolae.”

AGERPRES / (A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă)

____

Sibiul îl vrea în continuare cetăţean de onoare pe Principele Nicolae

Decizia luată de Regele Mihai I de retragere a titlurilor de “Alteță Regală” și “Principe al României” nepotului său Nicolae nu afectează acordarea titlului de cetăţean de onoare al Sibiului celui mai tânăr membru al Casei Regale, potrivit conducerii Primăriei Sibiu.

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, spune că decizia aleşilor municipali de-a acorda titlul de cetăţean de onoare Principelui Nicolae a fost luată  “prin prisma personalității” acestuia, având în vedere proiectele în care s-a implicat,  și nu datorită “titulaturii sale”,

“Sibiul a fost onorat să primească în mai multe rânduri vizita Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României care a adus în Sibiu proiecte cu un impact important pentru comunitate. Printre acestea se numără programul The Duke of Edinburgh’s International Award, domnia sa având calitatea de ambasador al acestuia, precum și Turul “Cărțile Copilăriei pe Bicicletă”, un proiect menit să conștientizeze mai ales tinerii despre importanța lecturii în educația lor, dar și despre beneficiile utilizării bicicletei ca mod de a se menține sănătoși prin mișcare. Mai mult, domnia sa a ajuns să cunoască foarte bine Sibiul și să îl admire, ca urmare a deselor vizite în orașul nostru. Decizia acordării titlului de cetățean de onoare a fost luată prin prisma personalității și nu a titulaturii sale”, a declarat Astrid Fodor.

Până la înmânarea distincţiei, juriştii Primăriei Sibiu vor decide dacă se impune modificarea Hotărârii CL prin care se atribuie titlul, având în vedere modificări apărute în titulatură urmare a deciziei luată de Regele Mihai în data de 1 august.

“Administrația locală își menține prin urmare intenția de a înmâna acest titlu Domniei sale, Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills. Serviciul juridic va verifica dacă sunt necesare modificări ale hotărârii Consiliului Local Sibiu, în noul context”, a mai spus Fodor.

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s