Membrii Consiliului Regal

Consiliul Regal este un corp consultativ de persoane, constituit in 2010.
Moralmente vorbind, este continuatorul moral al corpurilor consultative ale şefului Casei Regale a României. Motivul pentru care se numeşte Consiliu Regal şi nu Consiliu de Coroană este ca această a doua denumire este specifică unui Regat în funcţiune. Până atunci, Regele are un Consiliu Regal.
Consiliul Regal membrii
„Consiliul de Coroană e o necesitate în viața unei monarhii constituționale. El nu se va interpune între noi și guvern, dimpotrivă, va face și mai ușor de înțeles și de realizat colaborarea dintre noi. Un consiliu compus din oameni a căror iubire de țară a fost verificată prin fapte, oameni de o mare energie sufletească și intelectuală, echilibrați, în stare ca în momentele grele ale patriei să-și spună cuvântul.” – Majestatea Sa Regele Mihai I al României, ”Nimic fără Dumnezeu” – Mircea Ciobanu – Noi convorbiri cu Mihai I al României. Humanitas, 1992.
Membrii Consiliului Rega sunt:

1. Principesa Moştenitoare Margareta

Custode al Coroanei Române

2. Principele Radu al României

Prinţ Consort

3. Maestrul Adrian Vasiliu

Avocatul Casei Majestăţii Sale Regelui

Consilier Regal

Decoraţie: „Crucea Casei Regale a României” (2008), „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)

4. E.S. Ambasadorul Mihnea Constantinescu

Consilier Regal

Decoraţie: „Crucea Casei Regale a României” (2008), „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)

5. Dl. Andrew Popper

Şef al Casei Majestăţii Sale Regelui

Preşedinte onorific al The Princess Margarita of Romania Trust din UK (cf. Raport Anual, 2007), unul dintre Patronii FPMR (cf. Raport Anual, 2013)

Consilier Regal

Decoraţie: „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2014)

guy6. Dl. Guy Pochelon

Vicepresedinte al Boardului Fundaţiei Principesa Margareta din Elveţia (s), Chairman al FPMR din Elveţia (cf. Raport Anual, 2007)

Consilier Regal

Decoraţie: „Nihil Sine Deo” (2011), „Coroana României – în grad de comandor” (2015)

7. Dl. Anders Lindberg

Consilier Regal

Decoraţie: „Coroana României – în grad de comandor” (2015)

8. Dl. Ioan-Luca Vlad

Cancelar al Decorațiilor Regale
Consilier Regal
Decoraţie: „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” (2008), „Coroana României – în grad de ofiţer” (2013)
Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Membrii Consiliului Regal&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s