Principele Nicolae

Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist

Regele Mihai cu Nicolae copilVestea a fost un șoc și pentru mine…A fost ziua în care am primit telefoane, mail-uri si mesaje nu doar de la prieteni sau de la telespectatori, ci și de la cunoștiințe cu care nu am vorbit de ani întregi. Toți vor să le dau un răspuns. Până la urmă, e normal….Pentru că am lucrat până la ora 22.00, nu am putut să dau niciun semn.

Am fost aproape mereu, în ultimii 10 ani, în preajma Familiei Regale. Am simțit din vocea și mesajele multor monarhiști că sunt dezamăgiţi, alții vor să știe mai mult, vor să afle ce a făcut Principele Nicolae. Cei care nu au nimic în comun cu regalitatea au făcut tot felul de scenarii, au împrăștiat bârfe, au presupuneri logice sau ilogice, pe care nu pot să le asociez numelui nepotului Regelui Mihai sau de cel al Casei Regale.

Decizia Majestății Sale, conform protocolului, chiar și ca jurnalist, mai…

Vezi articol original 288 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s