De ce plânge Principele Nicolae…

Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist

De două zile mă gândesc la această fotografie. Astăzi, am inclus-o în montajul reportajului în care am redat reacția nepotului Regelui Mihai la pierderea drepturilor Sale succesorale, dar cred că a trecut neobservată.

Fotografia are o poveste senzațională, chiar dacă nu este atât de celebră ca cea în care îl vedem pe micuțul Nicolae la balcon, fluturând steagul României, în timp ce Regele Mihai era aclamat de un milion de români. Amândouă imagini sunt de la Paștele din 1992, când Majestății Sale i s-a permis revenirea în țară doar pentru câteva zile.

Micuțul din fotografia noastră, care plânge în brațele mamei Sale, este Nicolae la 7 anișori. I-a plăcut atât de mult în România, încă de la prima vizită, încât la plecare a plâns, surprinzând pe toată lumea. Am vorbit adesea chiar și la „Ora Regelui” despre această fotografie cu nepotul Regelui Mihai, cu istoricul Filip Iorga, cel care a scris volumul biografic al Principelui…

Vezi articol original 42 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s