Laura Nicolau, alias Kera Caliţa, prezentând meniul zilei de 15 octombrie 1922

keraLaura Nicolau, alias Kera Caliţa, „jupâneasa de la Jariştea” (restaurant din 1990 care i-a avut, ca oaspeţi de seamă, pe Majestatea Sa Regele Mihai şi pe Alteţa Sa Regală Principesa Margareta)

„Pe 15 octombrie 1922, la încoronarea de la Alba Iulia (singurul oraş roman), când au fost de faţă la festivitate 10.000 de primari, 15.000 din cadrul armatei şi 3000 de călăreţi, preşedintele Senatului, Nicolae Ferechite, au fost primiţi cu pâine şi sare Regele Ferdinand I, regele tuturor românilor, şi prea inteligenta şi desăvârşita regină Maria.”

La încoronarea de la Alba Iulia s-au servit delicatese precum caviar, morun de Dunăre a la Parisiene, file de vită Dauphne și s-a băut champagne Capșa Brut și Rhein Extra Brut Imperial, specialitate existentă și în zilele de astăzi.

1 decembrie 2014, B1 TV, în cadrul emisiunii „România, acum”

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Laura Nicolau, alias Kera Caliţa, prezentând meniul zilei de 15 octombrie 1922&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s