Victor Neuman: „Regele Mihai I dă dovadă de o demnitate rar întâlnită în viaţa politică.”

„Actul de la 23 august 1944 a reprezentat un gest politic de mare curaj şi de o enormă responsabilitate. […] Ocazia istorică a oferit României şansa de a se salva de la dezastru şi de a putea recupera o parte importantă din teritoriile pierdute în 1940.”

„Regele Mihai I a fost recunoscut ca unul dintre cei mai importanţi lideri ai Naţiunilor Unite care au luptat împotriva Axei naziste.”

„Regele Mihai I dă dovadă de o demnitate rar întâlnită în viaţa politică, preferând să abdice în loc să rişte vieţile cetăţenilor luaţi ostatici de autorităţile comuniste.”

neumann

– Victor Neumann

discurs în onoarea Majestăţii Sale Regelui Mihai I, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Lumea Regelui, Polirom, pp.211-219

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Victor Neuman: „Regele Mihai I dă dovadă de o demnitate rar întâlnită în viaţa politică.”&8221;

  1. Daca Victor Niuman este acel actor iubit de romani din serialul Tanar si nelinistit de ce sa intrerupt episoadele ,DACA an gresit si fac confuzie cer scuze Despre rege Tot respectul pentru cel mai longeviv Rege sa ne traesti majestate ,.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s