Rajmohan Gandhi, nepotul lui Mahatma Gandhi: „Regele Mihai este un om universal.”

„A-i cunoaşte pe Regele Mihai şi Regina Ana a fost un privilegiu preţ de o jumătate de secol şi sunt fericit să am şansa de a spune ceva despre Rege.

[…] Omul acesta a fost şi pe vârful muntelui, dar şi în cele mai grele tenebre.

[…] Un rege care a ţinut piept deciziilor lui Hitler şi Stalin, acest european şi român a cunoscut terorarea, curajul lui personal, veselia şi dezamăgirea amară făcându-l, toate împreună, unic. Dar el este totodată soţ, tată şi bunic, iar aceasta face din el un om universal.

gandhi

[…] Din cauză că refuză să permită durerii să se transforme în pesimism, fiindcă nu renunţă niciodată la speranţă, nedreptatea îl răneşte. Apoi zâmbeşte. Trece cu zâmbetul pe buze chiar şi peste o amară dezamăgire.

[…] Dar este Unul singur în faţa căruia, în cel mai ascuns cotlon al inimii lui, Regele Mihai s-a înclinat calm, cu încredere meu. Chiar a scris o piesă de teatru numită Alegerea, pe care am avut privilegiul să o văd şi în care, înlăturând pentru o clipă rezistenţa sa de piatră, Regele a vorbit despre capitulare.

Viaţa Regelui Mihai şi a Reginei Ana este o irezistibilă poveste despre îndrăzneală şi demnitate, credinţă şi iubire. […]”

Rajmohan Gandhi, nepotul lui Mahatma Gandhi

Lumea Regelui, p.121

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s