Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I: „Regele Mihai este un mare om.”

patriarchbartholomew-600x699„Este o plăcere sinceră şi un privilegiu să răspundem invitaţiei Principelui Radu de a contribui la volumul Lumea Regelui, onorând pe Majestatea Sa Regele Mihai al României, ale cărui activităţi la nivel regional şi global le-am admirat şi pe care îl cunosc, la nivel personal, de mulţi ani.

[…] Majestatea Sa a păstrat un calm exemplar şi o tăcere aproape contemplativă. În tot acest timp, dragostea sa adâncă pentru poporul român a rămas neclintită, el recunoscând şi respectând rolul unei monarhii în epoca democraţiei. […]

Pentru noi este o onoare şi o plăcere deosebită că printre prietenii şi susţinătorii loiali ai Patriarhatului Ecumenic se numără şi Majestatea Sa, acest mare om cu o înţelepciune şi o experienţă remarcabile, ce reprezintă un puternic simbol al rezilienţei şi calităţilor alese ale poporului român.

[…]

Bartolomeu

Arhiepiscop al Constantinopolului, Noii Rome şi Patriarh Ecumenic

9 martie 2011″

Lumea Regelui, Polirom, 2011, p.71

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I: „Regele Mihai este un mare om.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s