Hugh Montgomery: „Regele Mihai merită Premiul Nobel pentru Pace.”

„Regele Mihai a rămas un punct focal şi o inspiraţie pentru ţara sa chinuită.

[…] Este potrivit că ordinul cel mai înalt pentru bravură pe care România li-l poate acorda cetăţenilor săi se numeşte Ordinul Mihai Viteazul, un titlu nimerit ce reflectă virtuţile militare întruchipate de însuşi Regele.

[…] ar fi foarte potrivit ca Comitetul Nobel din Oslo să îi ofere recunoaştere acestui om de stat internaţional şi erou oferindu-i Premiul Nobel pentru Pace, pentru ca întreaga lume să ia aminte de calităţile neobişnuite ale curajului, modestiei şi devoţiunii faţă de libertate şi drepturile omului pe care Regele Mihai, ca puţini alţii, le-a personificat de-a lungul vieţii îndelungate şi demne.”

Hugh Montgomery

Lumea Regelui, pp.129-131

hugh montgomery

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

5 gânduri despre &8222;Hugh Montgomery: „Regele Mihai merită Premiul Nobel pentru Pace.”&8221;

  1. Majestatea Sa Regele Mihai I este una dintre marile personalitati contemporane noua. In fata unei asemenea uriase personalitati nu poti decat sa te inclini cu imens
    respect si recunostinta!

    1. Adevar incontestabil!Va multumesc pentru apreciere!Traiasca Regele!Nesfarsita durere pentru trecerea in nefiinta a Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei,vijelioasa si dreapta Doamna a Romaniei!

    1. e logic ce a putut fi pe campul e lupta….ca oriunde unde se da o lupta cu arme de foc si unde legile iubirii pot fi incalcate de cei fara constiinta.Regele Mihai a facut o miscare BUNA si a salvat de la o ALTA lupta mii si zeci de mii de oameni cand a acceptat sa plece.

      1. MS Regele Mihai I a Romaniei prin Actul de la 23 August 1944 a scurat al II-lea Razboi Mondial cu 6-7 luni, salvand astfel de la moarte sau invaliditate ,sute de mii de vieti omenesti a participantilor la acest razboi.Totodata,ca si inaintasul sau Regele Carol I,a salvat pentru a doua oara Independenta de Stat a Romaniei.Recunostinta Majestatea Voastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s