HRH Prince Charles of Wales: „Regele Mihai este un simbol viu al remarcabilei istorii a României.”

„Regele Mihai este un simbol viu al remarcabilei istorii a României ultimilor 90 de ani.

[…] în 1944, el şi-a folosit considerabila autoritate pentru a organiza o lovitură democratică împotriva dictaturii generalului Antonescu. Acest act curajos a contribuit, neîndoios, la scurtarea războiului, privând Germania de rezervele vitale de ptrol, şi la salvarea vieţii a nenumăraţi români. Ştiu că aceasta i-a adus Regelui Mihai, de asemenea, un mare respect din partea poporului său. Din nefericire, trecerea de partea Aliaţilor a însemnat şi preluarea puterii în România de către comunişti. 

charles

[…] După ce a luat parte la nunta părinţilor mei, în noiembrie 1947, el s-a întors în România, deşi ştia că regimul se pregătea să acţioneze împotriva lui. Era ceva caracteristic unui om loial funcţiei şi datoriei sale. După mai puţin de o lună, a fost obligat să abdice sub ameninţarea armelor şi nu a avut altă opţiune decât să îndure o aşteptare agonizantă de 45 de ani înainte de a-şi vedea România iubită din nou.

[….] Ştiu din vizitele mele frecvente în România cât de mult respect şi câtă afecţiune primeşte Regele din partea poporului român. El este unul dintre marile simboluri ale triumfului României asupra unui trecut tulbure. Acest lucru a fost descris atât de puternic prin participarea sa la Parada Victoriei din 2010 de la Moscova în calitate de ultim Comandant Suprem în viaţă al unui stat european care a participat la al doilea război mondial.

[…] Această carte este un omgagiu adus unei vieţi extraordinare şi unui adevărat patriot român.”

ASR Principele Charles de Wales

Lumea Regelui, Polirom, 2011, p.69

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;HRH Prince Charles of Wales: „Regele Mihai este un simbol viu al remarcabilei istorii a României.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s