Mădălin Voicu: „Unica familie regală recunoscută în România este cea a Regelui Mihai.”

“Nu este nevoie să vorbim despre regi, este de un prost gust desăvârșit asta cu împărat, rege, cneaz, prinț, voievod. Niciodată n-am fost de acord cu această titulatură. Chestia cu capetele încoronate a apărut de la consilierii lui Ion Iliescu. Motivul era ca Regele Mihai să fie adus într-o situație ridicolă și că noi n-avem nevoie de regi că-i avem și noi pe-ai noștri și ca să nu se coloreze un majoritar ce era mai puțin probabil, ce-au zis, hai să profităm de naivitatea și de privitimismul unor țigani și să-i convingem pe ei că le place să se împăuneze și să se umfle să zică că sunt cutare, sunt jmecheri, sunt frumoși.

M-a afectat atât de mult tot circul ăsta care s-a întamplat, încât am luat decizia, ca ţigan, să nu mai fiu de acord cu astfel de bazaconii care ne denaturează imaginea. (…) E un circ şi o bătaie de joc

Unica familie regală recunoscută este cea a regelui Mihai, pentru moment.”

– deputatul Mădălin Voicu

familia_regala

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Mădălin Voicu: „Unica familie regală recunoscută în România este cea a Regelui Mihai.”&8221;

  1. Din pacate in actuala Constitutie exista o prevedere care interzice schimbarea formei de Stat. Aceasta Constitutie a fost adoptata in 1992 in timpul mandatului lui Ion Iliescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s