Rugăciune pentru Regele Mihai, din vremea Patriarhului Nicodim

Mântuește, Doamne, și miluește pe preaînălțatul și dreptcredinciosul Regele nostru Mihai, pe bine cinstitorul Sfat al Țării, pe căpeteniile orașelor și satelor și pe toată oastea cea iubitoare de Hristos.

Supune sub picioarele lui pe tot vrăjmașul și protivnicul și pune în inima lui cele bune și de pace pentru sfânta Biserică și pentru tot poporul ; ca întru liniștea lui, viață lină și fără gâlceavă să viețuim, întru dreapta credință și întru toată creștinătatea și curăția.”

(Carte de rugăciuni şi îndrumări creştine, „tipărită cu binecuvântarea Sfântului Sinod în zilele drept credinciosului Rege Mihai I şi în timpul pastoriei I.P.S.S. D.D.Dr. Nicodim, Patriarhul Sfintei Biserici Ortodoxe Române”, Tiparul Cartea Românească, 7 august 1941)

rege colan

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Rugăciune pentru Regele Mihai, din vremea Patriarhului Nicodim&8221;

  1. Ave Maria piena di grazia il Signore è con te tu sei benedetta fra le donne e benedetto è il frutto del tuo seno Gesù Santa Maria madre di Dio prega per noi peccatori adesso e nell’ora della nostra morte amen

    Ma rog pentru Regele nostru Mihai ca justitie sa se faca !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s