Inima Reginei Maria

Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist

Sunt aproape trei ani de când Familia Regală negociază mutarea inimii îmbălsămate a Reginei Maria de la Muzeul de Istorie din București, la Castelul Pelișor, din Sinaia. Majestatea Sa dorește ca inima suveranei să fie așezată în Salonul de Aur, odaia preferată a Reginei Maria și totodată locul în care a murit ( vedeți în reportajele anexate).

Toată lumea este de acord că inima suveranei nu mai poate sta în caseta de plastic, pe un raft al Muzeului Național de Istorie a României, unde a ajuns dintr-o imensă greșeală făcută de un director comunist. În 1968, acesta a profanat sarcofagul de la Bran în care se afla depusă inima în două casete din aur și argint.  Se pare că tot atunci au dispărut și câteva nestemate prețioase din caseta de aur și argint, cea mai mare și mai valoroasă dintre cele două cutii în care a fost depusă inima suveranei, la…

Vezi articol original 293 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s