Anatole France: „Pentru fiecare monarhie doborâtă cerul devine mai puţin strălucitor…”

Anatole_France_young_yearsPentru fiecare monarhie doborâtă cerul devine mai puţin strălucitor, pentru că pierde o stea. O republică este urâţenia lăsată liberă.”

(Anatole France, scriitor francez)

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Anatole France: „Pentru fiecare monarhie doborâtă cerul devine mai puţin strălucitor…”&8221;

  1. Monarhiile constitutionale europene confera stabilitate in plus ordinii politice in stat.Sunt pe cale de siparitie prin proiectul federativ UE. Monarhiile constitutionale au valoare simbolica si de crestere a coeziunii nationale. Statele natiune sunt pe cale de disparitie in Europa prin proiectul federativ UE. UE trebuie sa existe din considerente strategice dar necesita regandire. ideal ar fi sa ramana confederatie dar una functionala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s