Un omagiu României Mari: 12 iulie 2015, Piaţa Universităţii, ora 14:00

tudorvisanmiu

„Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi” – Majestatea Sa Regele Mihai I al României, în discursul ţinut în 2011 în Parlamentul României

Duminică, 5 iulie 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, 30.000 de oameni au afirmat că românii de pe ambele maluri ale Prutului formează un singur popor.

O parte dintre ei, 1000 de persoane, au pornit în „marşul lui Ştefan cel Mare”, un drum pe jos până la vama Ungheni, unde vor face Podul de Flori pe 11 iulie. De acolo, vor lua trenul până în Bucureşti.

Duminică, 12 iulie, îi vom întâmpina în Piaţa Universităţii, la ora 14:00.

La 24 august 2015 se împlinesc 150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand I…

Vezi articol original 40 de cuvinte mai mult

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Un omagiu României Mari: 12 iulie 2015, Piaţa Universităţii, ora 14:00&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s