Dacă Regele Ferdinand ar fi trăit 80 de ani…

„Astăzi suntem obișnuiți cu personalități octogenare (…) Dacă Regele Ferdinand ar fi trăit până la venerabila vârstă de 80 de ani, l-am fi avut, în anul 1947 pe Regele Ferdinand pe tronul României.

Dacă fiul lui, Carol al II-lea ar fi domnit în alt timp decât acela—infernal și criminal al deceniului al IV-lea al secolului al XX-lea—ar fi fost, precum vara lui, Elisabeta a II-a, regele României, în anii ’70.

Și Majestății Sale Regelui nostru i-ar fi venit rândul să domnească, așa cum ar fi trebuit, de fapt, la maturitate.”

[Alteţa Sa Regală Principele Radu al României]

Alteţa Sa Regală a mai vorbit despre momentele de supravieţuire ale dinastiei:4 regi

Domnia regelui Carol I, lipsit de legitimitate dinastică (deoarece tatăl său nu fusese rege al României înaintea lui), ar fi putut să fie ultimul rege din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen pe tronul României: fiica lor, Maria, murise la 4 ani, în 1874, lipsită, însă, de dreptul de succesiune (datorită legii salice). Faptul că regele Ferdinand I, nepotul lui Carol I, a asigurat succesiunea arată puterea de supravieţuire a unei dinastii.

După moartea regelui Ferdinand I, în 1927…

cine ar fi crezut că un rege de 6 ani, Mihai I al României, ar fi putut să facă faţă celor mai criminale regimuri ale istoriei, comunismul şi fascismul, care apăreau la acel moment şi care se întreceau în intensitatea cu care zdrobeau spiritele oamenilor?

După abdicarea regelui Carol al II-lea, în 1940…

nici măcar generalul Ion Antonescu, un om de stat nu lipsit de înţelepciune, nu ar fi crezut că un rege de 19 ani poate avea maturitatea pentru a domni.

După abdicarea forţată a regelui Mihai I, în 1947…

cine ar fi crezut, poate doar în cele mai ascunse colţuri ale minţii sale, că vom asista la a cincea şi la a şasea generaţie a Familiei Regale, care să servească România?

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Dacă Regele Ferdinand ar fi trăit 80 de ani…&8221;

 1. Cine face afirmatiile astea de sub poza ?
  Generalul TRADATOR antonescu,NU a avut DELOC intelepciune altfel nu ar fi tradat tara prin :
  – Intoarcerea impotriva Majestatii Sale Regelui Carol II si tradant astfel juramantul Militar si Politic
  – Nerespectarea dorintei poporului si politicienilor de A NU intra in razboi
  – Cererea de IMPLICARE STRAINA in INTERESELE tarii si aducerea armatei straine in tara
  … etc,culminand cu
  – Nerugarea Majestatii Sale Regelui Mihai I de a venii cu un plan (pe care oricum Majestatea Sa il avea si respecta) de a ReAFIRMA ca tara e acolo unde ii e locul,intre cei care lupta PENTRU LIBERTATE SI DREPTATE si astfel pecetluirea sortii tarii.
  Generalul antonescu intelept ? Nici vorba de asa ceva

  Cine ar fi crezut ? TOTI.Doar cei cu probleme mentale se trezesc zilnic intrebandu-se „Ma intreb daca asta e ultima zi a Casei Regale” :|.E aberant.Casa Regala si Monarhul e o parte din tara,e parintele acestei (si acelei) tari,si toata populatia trebuie sa se adune imprejurul acesteia si sa lupte pt ea si tara nu sa se lase manipulat de diferiti prosti si sa lupte contra ei,asa cum a facut TRADATORUL antonescu care avrutsa fie Hitler de Romania si astfel a facut lucruri chiarmai odioase decat Hitler,ca dupa sa-i poata fi sluga fidela pana la capat.

  Majestatea Sa Regele Mihai I a avut la 19 ani mai multa intelepciune,constiinta de tara,experienta si dragoste pentru tara decat ar fi putut visa vreodata gen antonesscu.

  Domnia Majestatii Sale Carol I lipsita de legitimitate ? Scoate aberatii pe banda rulanta acea persoana.Nevoia necesitatii unui print strain care s-a dovedit a fi urmasul lui Basarab I si care a fost chemat de liderii politici eu zic ca e MAI MULT DECAT SUFICIENTA LEGITIMITATE DINASTICA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s