Cel mai longeviv monarh de la propria sa încoronare

Regele Mihai I al României a fost încoronat după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, la 20 iulie 1927. În 2015 se împlinesc 88 de ani de la încoronarea Majestăţii Sale, care, astfel, este cel mai longeviv monarh de la propria sa încoronare, din întreaga istorie universală, “one of the greatest kings that has ever lived” (Sir Arthur Gavyn).

Cea mai lungă domnie din istorie este cea a regelui Sobhuza al II-lea al Swaziland-ului (10 dec. 1899 – 21 aug. 1982), de 82 de ani şi 254 de zile.

În prezent, monarhul în viaţă cu cea mai lungă domnie este regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei (69 de ani de la urcarea pe tron).

regele mihai - cel mai longeviv

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s