Alin Ciupală: „Monarhia reprezenta punctul de stabilitate al României Mari.”

„Încoronarea de la Alba Iulia din 15 octombrie 1922 marca realizarea proiectului naţional român în forma sa maximă, România Mare. […]

În înterior, trebuiau găsite cele mai eficiente mijloace pentru aducerea la un numitor comun a tuturor părţilor componente ale României, mai vechi sau mai noi.

În acest sens, rolul regelui şi al reginei a fost determinant, deoarece monarhia reprezenta punctul de stabilitate şi centrul noii vieti româneşti care cuprindea realităţi sociale, demografice, etnice, economice cu totul diferite.

Prof. Alin Ciupală, Regele Ferdinand I Întregitorul, Academia Română, Biblioteca Academiei Române, p.10

90-de-ani-de-la-Incoronarea-Regelui-Ferdinand-si-a-Reginei-Maria

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s