Bogdan Ficeac: „Regele Mihai este singurul om de stat în viaţă, restul sunt politicieni.”

„Este un curent monarhist în urma unui val de dezamăgiri de la cea mai înaltă scară. Foarte multă lume doreşte altceva. Din punctul meu de vedere, Regele Mihai este singurul om de stat în viaţă, restul sunt politicieni şi politicianişti.“, a afirmat Bogdan Ficeac, pentru „Adevărul“ (3 noiembrie 2013).

Într-o intervenţie televizată, Bogdan Ficeac a declarat că a identificat doar doi oameni de stat în viaţa politică a României de după 1990: Corneliu Coposu şi Regele Mihai.

rege ochelari

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

5 gânduri despre &8222;Bogdan Ficeac: „Regele Mihai este singurul om de stat în viaţă, restul sunt politicieni.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s