Tatiana Niculescu Bran: „Unchiul meu este un regalist pătimaş.”

„Prin anii 70, unchiul meu, Gheorghe, regalist pătimaș, cumpăra de la fostul cofetar al Casei Regale trusa de golf a Regelui Mihai. De peste 40 de ani, omul are un singur vis: să nu moară înainte de a fi înapoiat trusa proprietarului de drept. Are 89 de ani.

Azi va participa la serbarea organizată de Casa Regală și va avea poate ocazia să înmâneze cuiva sacul de piele și crosele păstrate cu sfințenie. La mulți ani tuturor, de fosta zi națională a României! (Mă îndoiesc că România se va mai întoarce vreodată la monarhie, dar simbolurile fac viața mai frumoasă.)”. 

10 mai 2015, Facebook

via DC Newstatiana_niculesc_bran_67345100

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s