Constantin Bălăceanu-Stolnici: „Sunt monarhist.”

stolnici2Laurenţiu Ungureanu: Monarhie sau republică?
Constantin Bălăceanu-Stolnici: Teoretic, sunt monarhist. Aplicativ, trebuie să mai ai şi monarhul. Eu i-am spus şi regelui: „Noi n-am avut nicio femeie domnitoare în toată istoria noastră!“. Pe principele Nicolae să-l văd cum evoluează. Acum, seamănă cu Mihai când era tânăr: liniştit, calm, nu zvăpăiat. Dar nu mai văd posibilitatea asta…
Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Constantin Bălăceanu-Stolnici: „Sunt monarhist.”&8221;

  1. ”S-a erijat în reper moral, fiind puternic popularizat de televiziunile române, s-a constatat că Bălăceanu-Stolnici fusese turnător al Securității, sub numele Laurențiu”… O jivină arivistă, gunoi asumat de toate instituțiile publice și private… și de către tinerii monarhiști de astăzi, de-a valma, împreună cu adevăratele repere morale ale neamului, mucenicii uciși în temnițele comuniste..!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s