1992 – primul Paşte postcomunist cu M.S. Regele Mihai I

Arhiva mea de presă

Pentru prima dată după 45 de ani, românii au putut să petreacă Paştele alături de M. S. Regele Mihai I. Potrivit estimărilor, aproximativ 1 milion de oameni au ieşit în stradă, numai în Bucureşti, în locurile în care a fost prezentă familia regală.

Prima pagină a cotidianului România liberă din 29 aprilie 1992 era dedicată aproape în întregime evenimentului istoric – vizita oficială a familiei regale într-o Românie condusă încă de fostul lider comunist Ion Iliescu. Cu doi ani înainte, pe 11 aprilie 1990, autorităţile române interceptaseră familia regală pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în drumul spre Curtea de Argeş. Regele Mihai I, împreună cu membrii delegaţiei cu care sosise în România, a fost apoi expulzat.

Tot pe prima pagină a cotidianului România liberă din 29 aprilie 1992, Gabriel Liiceanu publica un articol la fel de actual şi astăzi, despre „Logica lui <<ex->>”

Vezi articol original

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s