„Regele va vorbi, la propriu prin voi, nouă! „

Vultureşti

De la Cămăraş de lumini Cui si despre ce (nu) va vorbi Regele mâine

În primul rând trebuie sa recunoaştem că “reprezentanţii legitimi ai naţiunii” (de la Tăriceanu citire) care au ales sa nu chiulească marţi de la şedinta camerelor reunite ale parlamentului dau dovada de curaj sau…nesimţire.
Trebuie sa daţi dovadă de multă indrazneală ori neruşinare să staţi în faţa unui om mai greu decât toata istoria pe care v-aţi scremut s-o fabricaţi din ‘89 încoace, unui om care e mai mult decât vârsta grea pe care o poartă cu sine şi care, în plus, vă va vorbi şi pe alta limbă decât păsareasca cu care ne-aţi obişnuit de douăzeci de ani încoace.
Trebuie să vă dovediţi preaplini de petulanţă ori neobrăzare să vă supuneţi unui discurs care NU vi se adresează, al cărui contţnut va răzbi nealterat prin străvezia voastră fiinţă strivitoare de fotolii de piele şi piei de român, ale cărui cuvinte…

Vezi articol original 365 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s