Octavian Paler: „Regele Mihai este rege de drept al României.”

paler-romania-liberaOctavian Paler, „Politeţea regală”, România liberă, anul L, nr. 14733, Serie nouă – nr. 699, 22 iulie 1992, p.1, urmat de „Puţină logică”, ibidem, nr. 14738, Serie nouă – nr.704, 28 iulie 1992, p.1

În editorial, Octavian Paler critică propunerea lui Radu Câmpeanu ca Regele Mihai („rege de drept al României”) să candideze la preşedenţia României, acţiune prin care „45 de ani de istorie nelegitimă ar fi legalizaţi”, Republica nefiind legitimă, ci „o mare minciună”.

(v. Alexandru Muraru, Cum supravieţuieşte Monarhia într-o Republică?, Curtea Veche Publishing, 2015, p.53)

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Octavian Paler: „Regele Mihai este rege de drept al României.”&8221;

 1. In putine cuvinte Octavian Paler a spus tot adevarul. Majestatea Sa Regele Mihai I este rege de drept al Romaniei. si ar trebui sa sa ne unim cat mai aven timp si Majestatea Sa este in viata sa constientizam ca numai Monarhia salveaza Roamnia, citandul pe Corneliu Coposu.
  Dupa 1990 in loc sa revenim la Monarhie, comunistii in frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman
  au confircat si de aceasta data libertatea acestei tari distrugand-o in 25 de ani pana in prezent. Imediat in 1992 au distrus complet toata industria, mai mult de 800 de intreprinderi producatoare din Industria usoara si din Industria grea au fost distruse si vandute la fiere vechi, Agricultura de asemeni si muncitorii cu familiile lor au ramas muritori de foame si fara servici.Au primit cateva salarii, bani care s-au consumat urgent si apoi unde sa gaseasca un loc de munca?
  Este o realitate care trebuie sa ne dea de gandit ca numai cei ce au furat si distrus tara se
  lafaiesc in lux in vile si masini grandioase.
  Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai impreuna cu toata familia regala !Traiasca Monarhia traiasca Romania.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu Amin!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s