Cezar Avrămuţă: „Monarhia constituțională ar elimina o mare parte din lupta pentru putere.”

„Soluția pe care voiam să i-o propun este cea pe care Moise, un tânăr dac ce lucrează în Anglia, mi-a reamintit-o aseară: susținerea candidaților independenți, împotriva tuturor partidelor politice.

Apoi, altă parte din soluție, discutată cu alți doi protestatari cu ștate vechi (din ianuarie 2012): România monarhie constituțională! Care ar elimina o mare parte din lupta pentru putere, și ne-ar lăsa timp mai mult să ne concentrăm pe ce trebuie făcut. Plus avantajele venite din faptul că, oricât s-ar da independent un președinte al republicii, el totuși e venit pe o filieră politică, sprijinit de un partid politic, și are polițe de plătit!

Soluţia României: dărâmărea sistemului politic mafiot, 29 decembrie 2013

cezar-avramuta-4

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Cezar Avrămuţă: „Monarhia constituțională ar elimina o mare parte din lupta pentru putere.”&8221;

  1. Eu unul m-as fi multumit si cu Principele Radu presedinte si Principesa Margareta ca Prima Doamna ! 🙂 Ce spuneti de acest „compromis” ?! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s