Istoria tortului de ciocolată „Carmen Sylva”

Carnete

Poate ca nu sunt comparabile ­ ca faima ­ cu mancarurile inspirate de Napoleon Bonaparte, Maria Stuart sau Stroganofff, insa felurile de mancare numite dupa oamenii politici ai sfarstului de secol XIX si inceputului de secol XX din Romania, ca si dupa membrii Casei Regale, isi au cu siguranta locul intr-o istorie a “inaltei bucatarii’ de la Bucuresti si Iasi. Printul Barbu Bibescu, Take Ionescu, Marghiloman, Trancu-Iasi sau altii, ale caror nume le vom descoperi pe parcurs, si-au gasit o farama de glorie in gastronomie, ca si in istorie. Cu editia de astazi dam startul unei serii de articole care are exact aceasta tematica: VIP-uri de altadata si bucatele inventate in onoarea lor.

Vezi articol original 418 cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca nu exista o unica istorie "obiectiva si adevarata", ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor (care ar trebui facuta de oameni de stat). In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Istoria tortului de ciocolată „Carmen Sylva”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s