Ultimul coleg de liceu în viaţă al Regelui Mihai, omagiat joi, 4 iunie, la Institutul Cultural Român

AfişVă invităm la lansarea volumului „Din viaţa lui Lascăr Zamfirescu şi a familiei sale” (Bucureşti, 2015). Evenimentul va avea loc joi, 4 iunie 2015, ora 18:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38).

Dl. Lascăr Zamfirescu, care a aniversat 93 de ani la 23 mai a.c., a fost coleg al Majestăţii Sale Regelui Mihai în clasa palatină şi este nepotul lui Duiliu Zamfirescu. Prima parte a poveştii sale este cea a unei mari familii, a Zamfireştilor, care a creat literatură şi a reprezentat România peste hotare. A doua este cea a unui om care, după o adolescenţă petrecută în străinătate, se întoarce în ţara sa, ajungând în preajma viitorului Suveran. Frântura adusă de regimul comunist a suportat-o cu demnitate, dedicându-se marii sale pasiuni, ingineria.

Vor lua cuvântul co-autorul volumului, Tudor Vişan-Miu, doamna Marilena Rotaru şi doamna Florentina Ţone.

Cuvântările vor fi urmate de intervenţii şi întrebări din public.

Intrarea este liberă.

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica liberala "de dreapta", amestecată cu sentimentalismul stangii umaniste. Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;Ultimul coleg de liceu în viaţă al Regelui Mihai, omagiat joi, 4 iunie, la Institutul Cultural Român&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s