Yehudi Menuhin despre Principesa Margareta

„Am văzut-o pe Principesa Margareta în acţiune când m-a însoţit în România, şi am văzut realizările ei cu ochii mei.

Integritatea şi caracterul său puternic sunt calităţi esenţiale într-o lume în care relatarea unei fapte este mai importantă decât fapta în sine.”

Yehudi Menuhin

mesaj cu ocazia galei caritabile organizate de Trustul Principesa Margareta a României, 1996

yehudi

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 comentarii la &8222;Yehudi Menuhin despre Principesa Margareta&8221;

  1. Cred ca Romania în actuala situatie are nevoie de fapte si hotarîri,mai putin de vorbe!Monarhia salveaza Romania. 45 de ani s-a folosit:Proletari din toata lumea uniti-va!Care-i parerea monarhiei?Al-ti 45 de ani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s