Mircea Ciobanu: „Alături de Rege ţi-aduci aminte de tot ce este mai bun în tine!”

mircea-ciobanu-convorbiri-cu-mihai-i-al-romaniei~4223912Simpla prezenţă a Regelui converteşte şi dă libertatea fiinţei de a se exprima în ceea ce are ea mai bun! Sunt oameni alături de care ne aducem aminte de tot ce este mai rău în noi. Alături de Rege ţi-aduci aminte de tot ce este mai bun în tine! Un popor care şi-ar putea aduce aminte de tot ce are bun în el ar fi un popor salvat!

[…] Rânduiala care există în tot ceea ce face Regele este, cred eu, un mod de a se menţine mereu în formă militară. Nu trebuie să uităm niciodată educaţia militară a Majestăţii Sale. Nu cunosc pe nimeni care să iubească mai mult decât Regele nostru Armata Română!

Referitor la revenirea pe tron, problema aceasta Regele a pus-o în termeni foarte clari: «Nu pot veni decât în momentul în care poporul român o va dori!». Aceasta seamănă foarte bine cu modul riguros în care şi-a pus de acord viaţa cu propriile-i dorinţe.”

MIRCEA CIOBANU

săptămânalul “Flacăra”, 11 aprilie 1995

 

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Mircea Ciobanu: „Alături de Rege ţi-aduci aminte de tot ce este mai bun în tine!”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s