Alexandru Paleologu în 1996: „Regele Mihai este singurul apt să salveze România.”

“Chiar văd acum ca un spectacol care o să uimească posteritatea, o să uimească de stupiditatea epocii pe care o trăim în România de azi! Ne certăm asupra candidaţilor la preşedinţia republicii, dacă se va vota cu Iliescu, sau cu Constantinescu, sau cu Petre Roman, sau cu Radu Câmpeanu, dacă Constantinescu are sau n-are şanse, când există un singur om care rezolvă tot, care este verificat, este legitim, este inteligent, este singurul apt să salveze România, singurul care ar înlătura această discuţie stupidă şi a cărui apariţie în fruntea statului sau măcar în ţară ca cetăţean român locuind aici ar aduce României dintr-o dată creditul pe care nu-l are şi pe care nu-l poate căpăta în nici un fel altminteri: Regele Mihai I!”

Alexandru PALELOLOGU, în lunarul “Românul liber” (fondat de Ion Raţiu), nr 3, martie 1996

paleologu

„Ne certăm asupra candidaţilor la preşedinţia republicii … când există un singur om care rezolvă tot, care este verificat, este legitim, este inteligent, …. singurul care ar înlătura această discuţie stupidă şi a cărui apariţie în fruntea statului … ar aduce României dintr-o dată creditul pe care nu-l are şi pe care nu-l poate căpăta în nici un fel altminteri: Regele Mihai I!””

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s