Numărătoare inversă: 9…

9…propoziţii false sau adevărate despre 9 mai

Contra republicii minciunii: Regatul României

… propoziţii false sau adevărate despre 9 mai

1. „Parlamentul a proclamat independenţa României pe 9 mai 1877”

Adevărat sau fals? Fals.Parlamentul nu proclamă, ci adoptă legi, moţiuni sau rezoluţii (conform Constituţiei de la 1866)

2. „Ambele Camere ale Parlamentului au adoptat, în seara zilei de 9 mai, rezoluţii care constatau ruperea legăturilor cu Imperiul Otoman şi «independenţa absolută» a României”

Adevărat sau fals? Adevărat.

3. „Rezoluţia de la 9 mai a fost o Declaraţie de Independenţă”

Adevărat sau fals? Fals. A fost o rezoluţie ordinară adoptată ca urmare a unei interpelări parlamentare şi a răspunsului guvernului, formulat de ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu. Ea a fost ulterior (a doua zi, pe 10 Mai) desemnată ca fiind un act solemn chiar de către Domnitorul Carol în cuvântul său în faţa reprezentanţilor naţiunii :„În ziua de 9 mai aţi proclamat independenţa completă a României”. Pe scurt, Parlamentul nu…

Vezi articolul original 571 de cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Numărătoare inversă: 9…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s