Marius Ghilezan: „Monarhia are o putere simbolică fantastică.”

„Monarhia este un dar de la Dumneze şi are o putere simbolică fantastică. Încă vechii evrei, de la regele Solomon [….] aşa cum bine zicea domnul Liiceanu, monarhia este legătura unui popor cu Dumnezeu.

Regele ar fi un factor de echilibru. […] Nu numai că s-ar spiritualiza scena politică, i s-ar asigura un echilibru. [….] era unica cale de revenire şi reinterpretare a statalităţii. […] Majestatea Sa este ţinut de Dumnezeu probabil până în momentul când România îşi va da seama că are nevoie de Casa Regală. […]”

Ceea ce poate face Regele prin tăcere nu vor face ceilalţi din gălăgie.”

Marius Ghilezan

„Ora Regelui”, 25 aprilie 2015, ediţie realizată de Camelia Csiki, minutul 43:00….

rege ghi

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Marius Ghilezan: „Monarhia are o putere simbolică fantastică.”&8221;

  1. Tot ce se afirma ca simbolic,nu-i ca regula si normativul de zi cu zi. Care-i legatura de evreii si împaratul Solomon cu monarhia familiei regale si regele Mihai? În istoria interbelica a tarii Romanesti,aceasta legatura si coovietuire a exzistat! Viitorul pre vede mai diferit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s