Numărătoare inversă: 14…

„9. Cum ar mai fi putut Iliescu sa-i „ofere” Regelui ceva in 2001, daca pletora de monarhisti distinsi din anii 90 l-ar fi tras de maneca pe presedintele din 1997 zicandu-i „intai regele si apoi institutele, editurile si bursele noastre”?

10. Si, la urma urmei, regele ar fi trebuit sa refuze ce? Intalnirile cu Ion Iliescu? Va reamintesc: Ion Iliescu fusese votat recent de cateva milioane de oameni (inclusiv – in turul 2 – de purii si durii care nu fusesera asa de puri si asa de duri in 1997).

11. Să refuze proprietăţile care îi aparţineau de drept? (Cei care spun că „Iliescu l-a cumpărat pe Rege” admit implicit că proprietăţile regelui „aparţineau” celui care „vinde”)”

Contra republicii minciunii: Regatul României

… 14 întrebări pentru regaliştii fără rege

Acum 14 ani Regele a acceptat propunerile guvernului PSD de retrocedare a unor proprietăţi care i-au aparţinut şi s-a întâlnit cu Ion Iliescu. Atunci au apărut „dezamăgiţii” – regele nu trebuia să se lase „cumpărat” ziceau ei. Cu tot respectul pentru domniile lor, pun şi eu 14 întrebări:

1. Câţi dintre ei îl votaseră totuşi pe Ion Iliescu în neverosimilul tur II al alegerilor din 2000 (finala cu Vadim)?

2. Îşi găsesc lor înşile o părticică de vină pentru că s-a ajuns ca după 10 ani de „tranziţie” republicană să avem de ales între Securitate şi partidul comunist privatizat?

3. Câţi dintre ei nu spuseseră că monarhia e un reper al trecutului, dar că nu mai are şanse?

4. Câţi dintre „dezamăgiţi” au fost pe aeroportul „Henri Coandă” în 1994, când Regele a fost oprit la scara avionului de „fortele de ordine” ale…

Vezi articolul original 407 cuvinte mai mult

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s