Numărătoare inversă: 19…

19…bătălii diplomatice şi militare ale Coroanei României

Contra republicii minciunii: Regatul României

… bătălii diplomatice şi militare ale Coroanei României

1. Bătălia pentru Moldova (1866 – 1871). Au existat mişcări secesioniste în Moldova în primii ani de după abdicarea lui Cuza. Domnitorul Carol a abordat această problemă cu mult tact (de exemplu, a numit Iaşii „Capitala culturală a României”), dar şi cu o viziune pragmatică – „separatismul va fi învins de calea ferată”. Prima cale ferată românească conectată la reţeaua internaţională a fost magistrala care traversa Moldova. Bătălia pentru Moldova a fost câştigată de Domnitorul Carol. Acest lucru a fost evident la serbările de la Putna (in 1871, la 400 de ani de la fondarea manastirii), in Bucovina ocupata de austrieci, când a fost limpede că toţi românii şi-au pus speranţele în Vodă Carol.

2. Bătălia pentru leu (1867 – 1874). Pe 22 aprilie 1867 a fost instituită o monedă natională – leul. Teoretic, România nu avea dreptul de a bate monedă…

Vezi articolul original 692 de cuvinte mai mult

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s