Cea mai frumoasă lecție de istorie: Regele Mihai

delataste

Sunt înzestrată cu calitatea (sau defectul, depinde din ce perspectivă privești) de a ține minte foarte multe zile de naștere. Probabil de-asta cu greu își mai fac loc în creierul meu alte lucruri mult mai importante. De la prieteni, colegi de grădiniță, actori sau cântăreți-obsesii de adolescent- până la politicieni. Ăștia din urmă nu știu cum mi-au intrat în cap, dar din fericire, au intrat extrem de puțini. Uneori mi se întâmplă să știu zilele de naștere ale unor oameni cu care nu am vorbit în viața mea. Și culmea, niciodată nu-mi aduce aminte Facebook-ul de toate astea.

Azi însă, știam doar că e 25. Așa și? 25 și atât.

Poate pare nesemnificativ, dar eu nu știam că azi e ziua Regelui Mihai.  A fost nevoie să-mi amintească tehnologia. Bine că e ea deșteaptă.

L-am văzut în interviuri. Îi știu discursul de anul trecut din Parlament. Îi știu povestea. Într-o…

Vezi articol original 413 cuvinte mai mult

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s