”Regele este al tuturor românilor, nu doar al unora”

rege ferdinand
Istoricul Constantin Ţânţariu:
«Să vă spun cum gândea regele în 1998 când a venit în Teleorman.
Tot greul pentru organizarea acestei vizite a căzut pe umerii ţărăniştilor şi liberalilor din judeţ.
Seara a avut loc o cină, iar oamenii regelui, în frunte cu doamna Simina Mezincescu ne-au cerut să le punem la dispoziţia lista cu invitaţii, iar acolo unde este cazul să se precizeze şi formaţiunea politică din care face parte persoana invitată.
Noi am zis că nu are rost să-i invităm şi pe cei de la PRM. Nu vroiam să iasă scandal şi nu a fost trecut pe listă nici un PRM-ist. Lista a ajuns la rege, iar la scurt timp Simina Mezincescu s-a întors cu ea şi a zis că trebuie să fie invitaţi de la toate partidele politice. Mi-a spus un lucru pe care n-am să-l uit nici acum: ”Regele este al tuturor românilor, nu doar al unora”. Între timp i-am dat dreptate, dar la vremea respectivă eram tineri şi nu gândeam aşa.»

Citeste mai mult: adev.ro/mmksrf

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;”Regele este al tuturor românilor, nu doar al unora”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s