Nu sunt bani pentru 10 mai, ziua când România a intrat în Europa?

tudorvisanmiu

„Până-naintea războiului, noi nici n-aveam loc în casa unde erau adunate stăpânirile. Stăteam prin tindă, ca slujitorii, căci eram robiţi turcului, iar turcul sta la masă ca stăpân şi el vorbea în numele nostru. După ce prin război ne-am rostit domnirea neatârnată de-a turcului, am intrat în casa stăpânilor şi ni s-a dat loc mai către uşe, căci domnia ne era principat. La 1881, stăpânirile cele mai cu putere, văzându-ne vrednicia, ne-au chemat mai la mijlocul mesei.” George Coşbuc [1]

La 5 februarie a.c., trimiteam membrilor Camerei Deputaţilor un mesaj privind Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Declarării Independenţei României. Aceasta venea în contextul în care această propunere legislativă se afla pe ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2015, la pct. 60.

La 10 mai 1877, România şi-a declarat independenţa faţă de Imperiul Otoman. Suntem aproape singura ţară din Europa…

Vezi articol original 1.112 cuvinte mai mult

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s