Pr. Justin Pârvu: „Cu un rege ca Ferdinand I, monarhia ar fi o soluţie.”

Părintele Justin Pârvu, într-un interviu din 25 ianuarie 2012, arăta o neîncredere în monarhie, numind-o „o altă ramură a masoneriei” şi acuzând faptul că „şi regii sunt la fel de manevraţi după cum sunt manevrate şi partidele politice”. În mod particular, era neîncrezător faţă de dinastia de Hohenzollern „şi neamurile lor”, şi încheia, retoric:să ai un rege măcar ca Ferdinand, dar cu progenituri ca aceştia ce să faci, poţi să mai ai încredere în reprezentanții de azi ai regalităţii?”.

Condiţia numită de Părintele Pârvu: „Fără credinţă în Dumnezeu nu putem face nimic. Până nu vom avea un conducător cu frica lui Dumnezeu care să ţină drept predania Bisericii, nu vom putea ieşi din criza actuală.”

Părintele Justin oare l-a cunoscut, personal, pe Regele Mihai? Se pare că nu.

Majestatea Sa, educat întru ortodoxie de mama sa, Regina Elena, a rămas toată viaţa lui un creştin ortodox devotat. Într-un interviu din 1995, Regele Mihai afirma: Primordial este rolul Bisericii. Biserica nu şi-a îndeplinit exact rolul ei. Să aplice învăţămintele lui Hristos e greu.”

Regele este Unsul lui Dumnezeu. Aşa cum spunea Pr. Ioanichie Bălan, care l-a cunoscut pe Regele Mihai la Sihăstria, „ar fi bine ca ceea ce a început să poată termina în timpul vieţii care i-a rămas”. Un alt mare duhonic, din aceeaşi generaţie cu Pr. Justin, Pr. Arsenie Papacioc, s-a declarat monarhist:materialiceşte, monarhia este un avantaj.”

Casa Regală şi-a îndeplinit, în perioada Regatului, menirea: obţinerea independenţei şi a unirii teritoriale. Familia Regală de astăzi este chemată pentru o nouă menire: menţinerea suveranităţii şi unirea românilor. Urmaşii legitimi ai regelui Ferdinand se vor dovedi demni de îndeplinirea acestui rol, dacă ne vom dovedi vrednici să repunem Coroana la locul pe care îl merită.

Ceea ce Pr. Justin nu a văzut a fost nu avantajul unei monarhii, onorată de un rege bun, ci faptul că avem regele bun: ne trebuie doar monarhia!

Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Justin!

***

Sursă interviu Pr. Justin Pârvu: http://www.frontpress.ro/2012/01/parintele-iustin-parvu-despre-proteste-monarhie-ue-razboi.htmlJustin Parvu

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s