Mihai Nicolae: „Coroana poate impulsiona reunirea cu Basarabia.”

Bogdan Şerban Iancu: Credeţi că această idee de unire poate fi impulsionată şi prin simbolul pe care îl reprezintă Coroana?

Mihai Nicolae: Sigur că da […] Unirea este a tuturor românilor, şi, în opinia noastră, fiecare din sectoarele vieţii sociale […] trebuie să fie implicată în proiectul reunirii – cu atât mai mult Casa Regală, căreia practic îi datorăm foarte mult, începând cu regele Carol I, nu mai vorbim de făuritorii unirii (regele Ferdinand şi Regina Maria) şi fiecare, cumva, trebuie să-şi aducă contribuţia la acest adevărat proiect naţional. Să nu uităm un lucru: Regii nu s-au aplecat sub vremi şi, în condiţiile grele din anul de graţie 1918, au găsit resursele, puterea, înţelepciunea, viziunea de a face unirea. În egală măsură, să nu uităm […] că românii basarabeni ne-au ales la greu: în momentul în care au ales unirea, nu alegeau între mai bine, mai rău, au ales efectiv întoarcerea la matcă.

Bogdan Şerban Iancu: Credeţi că în prezent Coroana poate ajuta ideii de unire între Basarabia şi…

Mihai Nicolae: Nu numai că sunt de părere că poate ajuta, dar este vital pentru noi toţi să o facă. Prezenţa Suveranului este foarte importantă, dincolo de orice alte considerente putem face.

Emisiunea „Ora Regelui”, 5 aprilie 2015 (realizator: Bogdan Şerban Iancu), minutele 43:00-45:00

mihai nicolae

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Mihai Nicolae: „Coroana poate impulsiona reunirea cu Basarabia.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s