Marian Munteanu despre Petre Ţuţea: „Aprecia monarhia constituţională ca o formă exemplară de guvernământ, singura potrivită cu structura şi fiinţa Poporului Român.”

Marian Munteanu – Cuvânt înainte şi Postfaţă la volumul Petre Ţuţea, Între Dumnezeu şi Neamul meu, Fundaţia Anastasia, Editura Arta Grafică, Bucureşti, 1992, p. 4-5 şi p. 391-294

În loc de postfaţă

„Aprecia monarhia constituţională ca o formă exemplară de guvernământ, singura potrivită cu structura şi fiinţa Poporului Român.”

Marian Munteanu
ianuarie 1992

munteanu

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Marian Munteanu despre Petre Ţuţea: „Aprecia monarhia constituţională ca o formă exemplară de guvernământ, singura potrivită cu structura şi fiinţa Poporului Român.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s