Mihai Gruia Sandu: „Republica nu este legitimă.”

” …. întreb: Când a devenit România republică? Cine a votat-o? România era o monarhie constituţională. Au apărut tancurile sovietice şi, brusc, s-a făcut republică. Schimbarea unei forme de guvernământ se face prin vot universal, după toate legile lumii. Când a votat poporul român să devină republică? Republica a fost instituită de o putere străină, sub ocupaţie, republica nu este legitimă! […] Gândim cu capetele noastre sau ne lăsăm manipulaţi?”

emisiune cu Radu Moraru, Naşul TV 11, noiembrie 2013 , minutul 6:10

gruia sandu

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;Mihai Gruia Sandu: „Republica nu este legitimă.”&8221;

  1. Nu exista lege sau vot prin care Romania sa fie transformata din Monarhie Constitutionala in altceva…Iliescu Ion a uitat acest lucru…probllema este tehnic , cum se face aceasta transformare…acum toti politicienii se opun pentru ca asi pierd privilegiile…atunci cum ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s